banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Captain America onbedreigd door Pinksterweekend

16 mei 2016

Voor Disney waren het gezegende Pinksterdagen. De studio bracht in de VS geen nieuwe film uit, maar legde toch beslag op plek 1 en 2 van de boxoffice. Captain America: Civl War wist ondanks een terugval van 59 procent de eerste plaats te behouden. En The Jungle Book hield probleemloos stand op de tweede plaats.

Civil War haalde het respectabele bedrag van 72,5 miljoen dollar op. Met de afname van 59 procent volgt de film het traject van andere recente Marvel-hits als Iron Man 3 en Age of Ultron. Niets aan de hand dus. De film gaat komende dagen de grens van de 300 miljoen opbrengst passeren. The Jungle Book is daar al aan voorbij, de teller staat na vijf weken op 317 miljoen.    

Waren er dan helemaal geen nieuwe films? Toch wel. Money Monster, die zijn wereldpremière in Cannes vierde, debuteerde op de derde plek met 15 miljoen dollar. Niet spectaculair, maar goede kritieken, de star power van George Clooney en Julia Roberts en een totaal gebrek aan volwassen drama in de meeste multiplexen maken dat Money Monster de komende weken hopelijk toch nog zijn naam gaat waarmaken.

In het gespecialiseerde circuit had The Lobster een dijk van een openingsweekend. Het tegendraadse drama met Colin Farrell was goed voor het hoogste zaalgemiddelde van 2016 tot nu toe: 47.000,- dollar.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)