banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Chinese Luxin-Rio neemt Art Alliance Media over

06 november 2017

Dat het in de internationale bioscoopsector momenteel niet alleen draait om overname van bioscoopketens, bewijst de verkoop van Arts Alliance Media. Het bedrijf maakte vandaag bekend te zijn overgenomen door het Chinese Shandong Luxin-Rio Visual Technology.

Arts Alliance Media is in Nederland vooral bekend als integrator van digitale cinema. Het bedrijf was in ons land nauw betrokken bij de uitrol van het project Cinema Digitaal waarmee een groot deel van de bioscopen, filmtheaters en filmhuizen werd gedigitaliseerd. De onderneming is nog altijd een belangrijke schakel in de bioscoopketen, in ieder geval zolang als de digitale projectie-apparatuur van Cinema Digitaal niet is afbetaald.

In een reactie laat Ron Sterk, directeur van Cinema Digitaal, HFN weten niet te verwachten dat de overname van Arts Alliance Media gevolgen heeft voor Cinema Digitaal.

Arts Alliance is van huis uit een softwareleverancier voor bioscooptoepassingen. De software van het bedrijf wordt gebruikt voor het bedienen van 40.000 bioscoopschermen wereldwijd. Arts Alliance Media werkt voor zo’n 80 bioscoopondernemingen over de gehele wereld.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180