banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Coco winnaar Thanksgiving weekend

27 november 2017

Met Thanksgiving hebben Amerikanen vijf dagen op rij vrij, wat traditioneel een lucratief bioscoopweekend oplevert. Meestal leidt dan een nieuwe grote animatietitel de boxoffice (eerder Frozen en Moana), en dit jaar was geen uitzondering. Pixars Coco eindigde bovenaan en duwde daarmee Justice League naar de tweede plaats.

Coco is sterk geworteld in de Mexicaanse cultuur en muziek, en brak vorige week al het boxofficerecord van Mexico. Nu blijken Amerikaanse bioscoopbezoekers de muzikale road movie ook te omarmen. Coco wist een recette van 70 miljoen dollar te genereren, wat behoorlijk goed is voor een non-sequel. De vorige originele Pixar, The Good Dinosaur, bleef steken bij een openingsweekend van 55 miljoen. Zo’n 39 procent van de bezoekers was spaanssprekend, en Coco draaide met een flink aantal spaanstalige prints.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px