banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Conjuring 2 geeft big budget competitie het nakijken

13 juni 2016

Geen Warcraft of Now You See Me 2 bovenaan de Amerikaanse boxoffice, maar pure horror. The Conjuring 2 had geen last van de sequel blues en wist een sterk openingsweekend van 39 miljoen dollar te genereren. Dat was slechts vijf procent lager dan die van de originele film.

Daarmee onttrekt The Conjuring zich aan de malaise waarmee zoveel franchises de laatste maanden te maken hadden. Op respectabele afstand opende Warcraft op plek twee. De dure gameverfilming van Universal was goed voor 27 miljoen dollar, conform de voorzichtige schattingen vooraf. In de rest van de wereld gaat het een stuk harder met de fantasyfilm, wiens fanbase immuun lijkt voor matige kritieken. De internationale teller staat inmiddels op 277 miljoen dollar.

Het echt grote nieuws kwam uit China deze week, waar Warcraft opende en in slechts vier dagen 145 miljoen dollar omzette. Veel Chinezen zijn dol op de game, en mediaconcern Wanda heeft een groot belang in de productie. Maar dat dit zou leiden tot zulke astronomische bedragen had niemand zien aankomen. Plotseling ziet de toekomst er een stuk rooskleuriger uit voor Warcraft: the franchise, een scenario waar een week eerder nog niet serieus over werd gesproken.

De laatste grote nieuwkomer dit weekend was Now You See Me 2, het vervolg op de verrassingshit uit 2013. Die was destijds goed voor een wereldwijde opbrengst van 350 miljoen dollar. De sequel opent een kleine 20 procent lager dan zijn voorganger (24 miljoen), en heeft een aanzienlijke hogere kostprijs. NYSM2 is dus nog wel even bezig met quitte spelen, maar de vooruitzichten zijn positief. 

Foto: Lauren Esposito in The Conjuring 2 / New Line Cinema

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px