banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Dawn of Justice opnieuw één in Amerika

04 april 2016

Heel verrassend was het niet dat Batman V Superman zich wist te handhaven bovenaan de Amerikaanse boxoffice. Het was immers een week met geen grote nieuwe titels. Wel opvallend was de enorme terugloop van Dawn of Justice: 68 procent.

Daarmee schaarde Batman V Superman zich te midden van andere recente superheldenverfilmingen als X-Man Origins: Wolverine die sterk openden maar over geen al te lange adem bleken te beschikken. Ter vergelijking: de nummer drie film, My Big Fat Greek Wedding 2, liep slechts 38 procent terug. Helemaal formidabel is de run van Zootopia. In z’n vijfde week kende de animatiehit een terugloop van slechts zeventien procent. De teller staat daar inmiddels op 275 miljoen dollar.

De vraag waar Amerikaanse analisten zich nu over buigen is of de pittige terugval van Batman V Superman betekent dat de gemengde ontvangst de film alsnog een tik heeft gegeven. Toeval of niet, deze week werd ook bekend dat voor Warners aanstaande superheldenfilm, Suicide Squad, aanvullend materiaal is geschoten. Het zou gaan om meer humoristische momenten. Volgende week krijgt Dawn of Justice wel serieuze concurrentie: van de nieuwe Melissa McCarthy-komedie The Boss in meer dan drieduizend theaters.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird