banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Dawn of Justice wedergeboorte DC-universum

27 maart 2016

Van tevoren waren er nog twijfels over de vitaliteit van Batman V Superman aan de (internationale) kassa’s. Die zijn nu wel weggenomen. Met een Amerikaanse score van 166 miljoen over drie dagen en een recordbrekende opbrengst van 254 miljoen buiten de VS is Dawn of Justice een boxoffice-gigant gebleken.

Records te over: Hoogste Amerikaanse maart-debuut. Beste IMAX- en China-opening. Het beste eerste internationale weekend voor een superheldenfilm ooit. Voor Warner Bros zelf was het de op een na beste Amerikaanse opening, direct na de laatste Harry Potter. Niet al te florissante kritieken en een B CinemaScore speelden geen enkele rol: heel de wereld had zin in Batman V Superman: Dawn of Justice.

Bij de studio zal men een zucht van verlichting slagen, want succes voor Batman V Superman betekent automatisch een zonnige toekomst voor het DC Comics-universum. De komende vijf jaar zal een stroom aan DC-helden de bioscopen gaan bevolken. Volgend jaar heeft Wonder Woman haar solo-optreden in juni, en debuteert Justice League (de drie uit BVS plus Flash, Aquaman en Cyborg) in november. Die laatsten maken in de jaren daarna hun opwachting in eigen films. En laten we vooral deze zomer Suicide Squad niet vergeten, de stoute neefjes en nichtjes van deze dame en heren.

Temidden van al dat superheldengeweld deed de andere Amerikaanse première het heel aardig. My Big Fat Greek Wedding 2, de verlate opvolger van de verrassingshit uit 2002, had een prima start op plaats drie met een opbrengst van 18 miljoen. Zootopia zit ondertussen op 240 miljoen dollar.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird