banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Disney en Fox voeren overnamegesprekken

07 november 2017

Het bericht dat de Walt Disney Company en 21th Century Fox overnamegesprekken zouden hebben gevoerd, houdt de gemoederen in de entertainmentindustrie flink bezig. De Amerikaanse zender CNBC maakte maandag als eerste melding van de gesprekken.

Disney zou de film- en televisiedivisies, waaronder 20th Century Fox en Searchlight Pictures, willen overnemen van Rupert Murdochs mediabedrijf. De twee bedrijven zouden daarover de afgelopen weken gesprekken hebben gevoerd.

Een terugkerende reden in de analyses waarom Disney een deel van Fox zou willen overnemen is de hoeveelheid films en series waar zij dan over kan beschikken. Disney kondigde eerder dit jaar aan een eigen streaming dienst te gaan beginnen. De films en series van Fox, waaronder de X-Men franchise, Planet of the Apes, Kingsman en Oscarwinnende The Revenant en Birdman, zouden een welkome aanvulling vormen op de catalogus. Zeker als het bedrijf echt de strijd wil aangaan met Netflix.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px