banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Dory laat Independence Day ver achter zich

27 juni 2016

Het beloofde dit weekend een spannende strijd te gaan worden aan de US boxoffice tussen de sequels van Hollywood-klassiekers Independence Day (1996) en Finding Nemo (2003). Maar al snel bleek dat het openingsweekend van ID: Resurgence niet in de buurt ging komen bij de tweede week van Finding Dory.

Independence Day: Resurgence bleef steken op een teleurstellende 41,6 miljoen dollar, terwijl Finding Dory een verbluffende 73,2 miljoen noteerde. Daarmee haalden Disney en Pixar alweer een nieuwe record binnen. Want nog niet eerder wist een animatiefilm in de tweede week zoveel geld te verdienen.

En er waren meer succesverhalen. Sony had op het laatste moment The Shallows een week naar voren gehaald. Hierdoor kreeg deze mens versus roofdier-thriller een extra speelweek vóór het overvolle 4th of July-weekend. Het vertrouwen was groot in een film die uitstekende kritieken koppelde aan een hoge CinemaScore. Een uitgekiende marketingcampagne deed de rest: The Shallows ging met 16,5 miljoen dollar fors over de voorspelde opbrengst heen.

Matthew McConaughey’s status kon het historisch burgeroorlogdrama Free State of Jones niet aan een groot publiek helpen. Nog slechter verging het Nicolas Winding Refn met Neon Demon. De in Cannes zo gehypete genrefilm van de Deense cultregisseur haalde niet eens de top tien. Het zal Refns boxoffice-status geen goed doen dat nu vier van zijn vijf internationale producties geflopt zijn.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird