banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Er staat geen maat op Black Panther aan US boxoffice

26 februari 2018

Black Panther blijft verbazen aan de Amerikaanse boxoffice. De blockbuster bleek dit weekend over zo’n lange adem te beschikken dat alleen Star Wars: The Force Awakens sneller de grens van 300 miljoen dollar heeft bereikt. Die deed daar acht dagen over, Black Panther bereikte de mijlpaal in tien dagen. Dat betekent dat recette zelfs harder oploopt dan bij de meest succesvolle franchise uit de Marvel-catalogus: The Avengers. In totaal was Panther goed voor een tweede weekend van 108 miljoen dollar.

Ook internationaal blijft de teller van de Ryan Coogler-film snel oplopen. Buiten de VS haalde Panther nog eens 170 miljoen op. Dat betekent dat de film negen dagen nodig had om wereldwijd een half miljard dollar aan recette neer te zetten. Insiders zijn er van overtuigd dat Black Panther een goede kans maakt zijn zegetocht af te sluiten met een totale boxoffice van 1 miljard dollar.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird