banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Event Cinema groeit

17 oktober 2013

Event Cinema groeit de komende jaren zo dat het in 2017 circa 3% van de wereldwijde boxoffice uitmaakt. Dat beweerden althans de experts die gisteren voor de eerste keer in Londen bijeenkwamen tijdens een bijeenkomst over Event Cinema, zo valt te lezen in een verslag van Screen Daily. Popconcerten, sportwedstrijden, tentoonstellingen en ballet- en toneelvoorstellingen in de bioscoop, de evenementen die we tot voor kort onder de naam alternative content schaarden, stevenen daarmee af op een wereldwijde omzet van circa een miljard dollar, zo werd de aanwezigen verteld. Initiatiefnemer van de bijeenkomst was de in 2012 opgerichte Event Cinema Assocation.

Aan de orde kwam onder meer dat 65% van alle evenementen die momenteel in Europa door bioscoopexploitanten worden georganiseerd, bestaan uit opera en ballet. Isabelle Fauchet, voormalig hoofd van de afdeling cinema van the Royal Opera House, waarschuwde wel voor een zekere mate van verzadiging. 'We are at a crossroads now. We know opera and ballet work, we now need more product. It’s about innovation. We need to keep it really vibrant and creative,' aldus Fauchet.

Een ander onderwerp dat aandacht kreeg was de relevantie van goede marketing. Volgens Penny Nagle van de Engelse Event Cinemadistributeur More2Screen moet de minste van het publiek worden veranderd: 'so that they see cinema as no longer just a place to see films, but as a local arts centre.'

In dat kader passeerde blijkbaar ook de opmerking dat het van groot belang is voor bioscoopexploitanten om personeel in huis te hebben met kennis van zaken. 'It is important that staff are trained because then when there are problems, you have people who can resolve them,' aldus Mark Allenby van Picturehouse Cinemas.



In Nederland worden voor zover bekend geen cijfers gepubliceerd die de omvang van Event Cinema in Nederland inzichtelijk maken.

Kijk voor het volledige verslag op Screen Daily.

Marketing Event Cinema

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird