banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Fast & Furious 8 zet mondiaal boxoffice-record neer

17 april 2017

Een half miljard euro (532 miljoen dollar): daarmee heeft The Fate of the Furious het beste internationale openingsweekend ooit neergezet. Deel acht uit de succesreeks (die in Nederland als FastFurious 8 in de bioscopen draait) haalde vooral buiten de VS enorme recettes. Er sneuvelden 17 nationale records.

Aan de Amerikaanse boxoffice wist The Fate of the Furious niet de openingsscore van zijn voorganger te overtreffen. Furious 7 was goed voor 147 miljoen dollar, deel 8 gaat met 100 miljoen de boeken in. En dat is toch een aanzienlijke daling. Maar opgeteld met de internationale opbrengsten passeerde Furious 8 toch Star Wars: The Force Awakens met het beste mondiale openingsweekend ooit.

Dat was vooral te danken aan China, waar de film 190 miljoen dollar ophaalde. Niet een weekendrecord, dat staat op naam van Stephen Chows The Mermaid uit 2016. Maar F8 behaalde wel de hoogste opbrengst voor een Hollywoodfilm in China. Al met al was het niet gek dat Universal dit weekend de releasedata van delen 9 en 10 bekend maakte. Het slotdeel staat nu gepland voor april 2021.

Het hoogste Amerikaanse zaalgemiddelde was trouwens voor een andere film. Het avonturenepos The Lost City of Z opende in vier theaters, en scoorde daar een opbrengst van 28.000 dollar per scherm. En bij Fox ging de champagne open omdat Logan internationaal de grens van 600 miljoen dollar passeerde. En dat deden eerder slechts drie andere R-rated films.

 Watts in a tank: Vin Diesel in F8 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180