banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Fifty Shades-franchise toont overwicht aan US boxoffice

12 februari 2018

Van de drie nieuwe releases in de Amerikaanse bioscopen stond van tevoren wel vast wie de winnaar aan de boxoffice zou worden: Fifty Shades Freed. Het sluitstuk van de trilogie over macht en dominantie binnen een relatie was goed voor een recette van 39 miljoen dollar. Dat is een stap terug van de 47 miljoen dollar waarmee voorganger Fifty Shades Darker vorig jaar opende, maar nog steeds een vorstelijke opbrengst. Vorige week werd nog rekening gehouden met een Amerikaanse opbrengst van 33 miljoen. Met een Valentijnsdag voor de boeg ziet de toekomst van deze derde Shades er verre van grijs uit.  

Er was ook nu al een mijlpaal te vieren. De Fifty Shades-franchise heeft wereldwijd voor Universal al meer dan een miljard dollar opgebracht. Dat was vooral te danken aan alle buitenlandse markten die tezamen goed waren voor een openingsweekend van rond de 100 miljoen. In 54 landen opende de film op de eerste plaats. Alleen al in Nederland trok de Ladies Night van Freed 125.000 bezoek(st)ers. Mooie cijfers voor een serie waarvan de totale productiekosten rond de 150 miljoen dollar schommelen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird