banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Fox domineert Amerikaanse boxoffice

29 januari 2018

Bij Disney kunnen ze tevreden zijn over hun nieuwe 'aanschaf'. De helft van de totale Amerikaanse boxoffice van afgelopen weekend kwam namelijk van Fox-titels. The Maze Runner: The Death Cure nam de leiding over van Jumanji. En Fox-films als The Shape of Water, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri en The Greatest Showman bewezen opnieuw hun lange adem.

Een jaar na de oorspronkelijke premièredatum sprint dan eindelijk The Maze Runner: The Death Cure de bioscopen binnen. Een setongeluk deed hoofdrolspeler Dylan O’Brien in het ziekenhuis belanden, waarna de opnamen stilgelegd werden. Het forse uitstel lijkt de franchise niet al te hard te hebben geraakt. Met een opbrengst van 23 miljoen dollar kan Fox een positieve afsluiting van de trilogie tegemoet zien. De delen 1 en 2 openden elk rond de dertig miljoen om vervolgens wereldwijd ruim boven de 300 miljoen aan recette te vergaren.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird