banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Geen bedreiging voor Split aan US boxoffice

30 januari 2017

Een herdershond, zombies en Matthew McConaughey wilden allemaal de nummer één film van Amerika worden. Het mocht niet baten, met overmacht bleef M. Night Shyamalans Split de best bezochte film van het weekend.

A Dog’s Purpose kwam nog het dichtst bij de toppositie. De familiefilm bleef steken op 18,3 miljoen dollar waar Split in zijn tweede week goed was voor 26 miljoen. Er was in de VS veel gedoe rond A Dog’s Purpose nadat een dierenbeschermingsorganisatie een video naar buiten had gebracht waarop te zien was hoe de vierpotige hoofdrolspeler tijdens opnamen iets te hardhandig werd aangepakt. Maar de 18 miljoen lag redelijk in de lijn der verwachtingen voor deze bescheiden gebudgetteerde familieproductie.

Resident Evil: The Final Chapter (13,8 miljoen dollar) wist net niet voorbij de opnieuw zeer goed presterende Hidden Figures (14 miljoen) te komen. Desondanks doet de vijftien-jaar oude zombiefranchise met Milla Jovovich het nog steeds prima. Met de opbrengsten van dit weekend passeert de serie zelfs de grens van 1 miljard dollar. Tachtig procent van zijn inkomsten komt van buiten de VS, zodat ook Final Chapter gegarandeerd lijkt van een goed resultaat. Die titel moeten we dan ook niet al te letterlijk nemen.

En dan Gold. De ‘labour of love’ van acteur Matthew McConaughey over een avonturier in de jungle van Indonesië kon de pers al niet bekoren. En nu laat ook het grote publiek de film in de steek. Een debuut op plaats tien met slechts 3,5 miljoen: dat is bepaald geen gouden start. Gelukkig voor Matthew doet Sing (zevende plek) het nog steeds ongelooflijk goed: 257 miljoen alleen al in de VS.

 In a happy place: Split nog steeds bovenaan in VS / UPI

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird