banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Geen concurrentie voor Guardians aan de US boxoffice

08 mei 2017

Baby Groot kan een dansje doen. Guardians of the Galaxy Vol. 2 wist in de VS gedurende de eerste drie dagen 145 miljoen dollar bijeen te halen. Dat was maar liefst 85 procent van de totale Amerikaanse boxoffice. Het was de op een na hoogste opening van 2017.

Er viel in Galaxy‘s openingsweekend een opvallende trend te signeren. In plaats van een flinke afname na een goede start groeide de boxoffice van Guardians of the Galaxy Vol. 2 juist gestaag, zelfs 31 procent op zaterdag. Dat betekent dat de mond-tot-mond reclame optimaal zijn werk deed voor de Marvel-productie.

In totaal heeft Vol. 2 in z’n eerste weekend zo’n vijftig procent meer recette opgehaald dan Vol. 1 (2014). En Groot & Co. Zullen nog wel even bovenaan blijven staan. De verwachting is dat Guardians 2 volgende week King Arthur: Legend of the Sword klop geeft, en misschien over twee weken zelfs Alien: Covenant voor blijft.

Niet verwonderlijk had geen enkele studio het aangedurfd om aan ‘counter programming’ te doen. Guardians of the Galaxy Vol. 2 had dus het rijk alleen. Op een tweede plaats kwam The Fate of the Furious met een opbrengst van 9 miljoen dollar, een prima resultaat voor een vierde week. Daarmee heeft F8 in de VS in 24 speeldagen de grens van 200 miljoen dollar weten te passeren.

Dit weekend ging ook de Amerikaanse bewerking van Herman Kochs Het Diner draaien, The Dinner van Oren Moverman. Het aantal schermen was 509, de opbrengst 638.000 dollar, waarmee de film de hoogste recette van het gespecialiseerde aanbod had. Critici hadden gemende gevoelens, wat leidde tot een betrekkelijk lage 5.9 score op IMDb.

Baby Groot heeft veel redenen om tevreden te zijn / Warner-Fox

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird