banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Geen verliezers aan US boxoffice

13 februari 2017

Het was in Amerika het weekend van de sequel smash. Drie nieuwe afleveringen uit grote franchises gingen de strijd aan om de eerste plaats. En Hoewel The LEGO Batman Movie won, konden ook Fifty Shades Darker en John Wick 2 terugkijken op een geslaagd debuut.  

Vrijdag was het nog de beurt aan Fifty Shades Darker om de boxoffice aan te voeren. De tweede bewerking van de geliefde boekenreeks kende een superstart met 21,5 miljoen dollar over de eerste twee dagen. Maar toen kwam het weekend met de kindermatinees en nam The LEGO Batman Movie het stokje over. De eindstand was 55,6 miljoen voor Batman en 46,8 miljoen voor Fifty Shades.

The LEGO Batman Movie bleef onder de prognoses, maar daar zal bij WB niemand van wakker liggen. De komedie was betrekkelijk goedkoop om te maken (een budget van rond de 80 miljoen is laag in animatieland) en scoorde hoge punten bij pers en publiek. Fifty Shades Darker daarentegen zat aan de goede kant van de voorspellingen. Nu de boekhype is weggeëbd is een opening van tegen de vijftig miljoen gewoon super. En met een Valentijnsdag op komst zullen de zalen nog wel even goed gevuld blijven.

De 30 miljoen dollar waarmee John Wick 2 zijn eerste weekend afsloot is het dubbele wat de eerste film neerzette bij diens debuut. Het is ook flink meer dan de voorspellingen hadden aangegeven, wat John Wick een zeer solide actiefranchise maakt. Dat drie films gezamenlijk zo goed kunnen scoren bewijst dat als de doelgroepen maar ver genoeg uit elkaar liggen, er veel mogelijk is.  

 Er kan er maar één de eerste zijn: The LEGO Batman Movie / WB

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)