banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Get Out steelt boxoffice show tijdens Oscar-weekend

26 februari 2017

Terwijl half Hollywood dit Oscar-weekend in de rij stond bij de stomerij ging de rest van Amerika gewoon naar de bioscoop. De recente toppers LEGO Batman Movie, John Wick 2 en Fifty Shades Darker trokken lekker door, maar het was een kleine horrorfilm die de spotlight stal: Get Out.

Een ongebruikelijke 100 procent score op Rotten Tomatoes deed al vermoeden dat hier iets bijzonders te beleven viel. In Get Out wordt het gegeven van een interraciale romance slim afgezet tegen een achtergrond van een duistere samenzwering. Goed in de markt gezet door de genrespecialisten van Blumhouse (o.a. Split en The Purge) maakte de kleine Get Out een grote klapper: 30,5 miljoen dollar en de eerste plaats.

Het is een mooie opsteker voor de zwarte filmgemeenschap in de VS, waartoe ook Get Out-schrijver/regisseur Jordan Peele behoort. Na een Oscaruitreiking met veel gelauwerde zwarte vakgenoten smaakt dit succes extra zoet.

Er waren ook slachtoffers te betreuren dit weekend aan de US boxoffice. Animatiefilm Rock Dog haalde met 3,7 miljoen dollar de top tien niet eens. En Collide, een thriller met onder meer Anthony Hopkins en Felicity Jones, bleef zelfs daar nog onder: 1,5 miljoen. Een heel ander bedrag dan het openingssalvo van Jones' vorige film Rogue One.

 Kleine indie met grote impact: Get Out / Universal

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)