banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Hegemonie Deadpool in VS blijft voortduren

22 februari 2016

Deadpool blijft de Amerikaanse boxoffice in een houdgreep houden. Ook in zijn tweede weekend was de ironische superheldenfilm onverslaanbaar. De nieuwe films Risen, The Witch en Race vormden dan ook geen enkele bedreiging.

Ruim 55 miljoen dollar haalde Deadpool de afgelopen drie dagen op, wat de totale Amerikaanse opbrengst op 235,4 miljoen in tien dagen brengt. Met zulke formidabele cijfers voor een R-rated film wordt het zaak om het twaalf jaar oude record van The Passion of the Christ (370 miljoen) in de gaten te houden. Blije gezichten dus bij Fox, want de studio heeft ook nog steeds de nummer twee film in huis. Kung Fu Panda 3 blijft excellent scoren, en zakte slechts 8,4 procent in zijn alweer vier week. De teller daar staat op 117 miljoen dollar.

Hoogste nieuwkomer op 3 was Risen van Waterworld-regisseur Kevin Reynolds. De film bekijkt de wederopstanding van Christus door de ogen van een Romeins soldaat, en dan heb je in de VS al snel een groot publiek. Met een krappe twaalf miljoen scoorde Risen wat hoger dan van tevoren was berekend.

The Witch (plek 4) is een gekostumeerde horrorfilm die dankzij uitmuntende kritieken een on-demand status wist om te buigen tot een heuse bioscooprelease. Met een opbrengst van 8,7 miljoen had de film (productiekosten: 1 miljoen dollar) een puike opening. Opvallend genoeg was de CinemaScore met een C- een stuk behoudender, wat wellicht een langdurige roulatie in de weg staat. De Jesse Owens-biopic Race ten slotte kwam op de zesde plaats weinig opzienbarend uit de startblokken.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px