banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Hidden Figures niet te kloppen aan US boxoffice

16 januari 2017

Mooie bezoekcijfers voor Hidden Figures en La La Land konden in Amerika niet verbloemen dat flink wat nieuwe titels er weinig van bakten. Ondertussen werd Rogue One de best bezochte in 2016 uitgebrachte film.

Betrekkelijk eenvoudig continueerde Hidden Figures de eerste plek van vorige week. Toen was het heel spannend: ook wij dachten dat Rogue One de winnaar was. Dit lange weekend, vernoemd naar Martin Luther King, bleef Hidden Figures de competitie ruim voor: 25 miljoen dollar in vier dagen tijd. De totale opbrengst van het bescheiden gebudgetteerde drama is nu al 60 miljoen dollar.

La La Land is na een lange aanlooptijd inmiddels aanbeland op de derde plek, met 17 miljoen dollar over vier dagen gemeten. In totaal staat de teller nu op 80 miljoen dollar voor de VS en op 130 miljoen wereldwijd. De succesreeks is ook nog zeker niet ten einde, aangezien een aantal Oscarnominaties de musical over twee weken een duwtje in de rug kan geven.

Van de nieuwe films deed The Bye Bye Man het nog het beste. De horrorshocker profiteerde van het vrijdag de 13de effect en zette een prima 15 miljoen dollar en een vijfde plaats neer. Rogue One: a Star Wars Story (plaats vier) passeerde de magische grens van een half miljard dollar recette aan de nationale boxoffice, en is inmiddels Finding Dory voorbij als de toptitel van 2016.

Er was minder reden tot tevredenheid voor de makers van Patriot’s Day. Het waargebeurde actiedrama van regisseur Peter Berg en ster Mark Wahlberg kreeg er 3000 doeken bij, maar kwam toch niet verder dan een zesde plaats. Dat is na Deepwater Horizon het tweede teleurstellend presterende prestigeproject van het duo.  

Ook Monster Trucks en Live by Night bleven onder de radar. Monster Trucks is een dure special effects jeugdfilm zonder sterren die door Paramount steeds naar achteren was geschoven. Met een zevende plek en 14 miljoen dollar gaat Monster Trucks vermoedelijk rood de boeken in.

En ook Ben Afflecks Live by Night lijkt een afschrijfpost te zullen worden. Ondanks 2800 extra zalen kon de historische gangsterfilm geen potten breken. Een elfde plek en 6,4 miljoen dollar: dit wordt geen Argo.

 Opnieuw goede cijfers voor Hidden Figures / WB  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie