banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Hidden Figures verre van verborgen aan US boxoffice

09 januari 2017

Terwijl sneeuwstorm Helena het oosten van de VS teisterde moest Rogue One een heel andere aanval afslaan. Hidden Figures ging dit weekend groot draaien en werd breed omarmd door het Amerikaanse publiek.

In beperkte roulatie deed Hidden Figures het al heel goed, maar met 2500 prints was het feelgood-drama ‘n serieuze concurrent voor de grote titels. Met een weekendopbrengst van 21,8 miljoen dollar redde Hidden Figures de eerste plek net niet. Rogue One: A Star Wars Story was in z’n vierde weekend goed voor 22 miljoen dollar en was daarmee voor de vierde maal op rij koploper.

De A+ CinemaScore van Hidden Figures is tamelijk bijzonder voor een studiofilm. De reden dat Figures zo goed scoort ligt in het feit dat vrijwel elke doelgroep zich erin kan vinden. De film vertelt het verhaal van drie zwarte vrouwelijke wiskundigen wier kennis cruciaal blijkt voor NASA’s eerste bemande ruimtevlucht. Hoofdrolspeelster Octavia Spencer was genomineerd voor een Golden Globe.

De enige volledig nieuwe film in de top tien was Underworld: Blood Wars, deel vijf uit de fantasy-actiereeks met Kate Beckinsale. Opbrengst was 13,1 miljoen dollar, goed voor een ietwat teleurstellende vierde plaats. Het is de eerste Underworld-aflevering die in de VS onder de twintig miljoen opent, met bijna de helft van de openingcijfers van de vorige aflevering. Wel was deel vijf een stuk goedkoper en werd internationaal toch weer goed gescoord. Underworld zes zou dus zomaar in productie kunnen gaan.

 NASA's geheime wapen, de slimme dames uit Hidden Figures / 20th Century Fox

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
LadyBird