banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

IMAX bouwt eerste VR Centre in Manchester

11 oktober 2016

IMAX gaat zijn eerste Virtual Reality Centre in Europa neerzetten in Manchester. Het Canadese bedrijf gaat hiervoor een samenwerking aan met Odeon & UCI Cinemas in de Engelse stad. Het IMAX VR Centre wordt gevestigd in de Printworks-bioscoop van Odeon. De opening staat gepland voor eind 2016.

IMAX maakte eerder al bekend een aantal pilot locaties te willen inrichten waar het publiek zich kan onderdompelen in virtual reality. Los Angeles werd genoemd als eerste stad. Maar IMAX zou zich ook richten op locaties in Japan en China.

De VR Centres die IMAX voor ogen heeft zijn afgesloten ruimtes van circa 200 vierkante meter waarin zich zo’n twaalf zogeheten pods bevinden. Die zijn uitgerust met een interactieve stoel, headset en controlers. Voor de VR-hardware werkt IMAX samen met Acer en Starbreeze.

Bezoekers kunnen bij IMAX VR-ervaringen ondergaan die variëren van vijf tot vijftien minuten. De stoelen kunnen van tevoren online worden gereserveerd. De kosten bedragen ongeveer tien dollar per sessie.

IMAX is momenteel in gesprek met producenten om speciale VR-content te maken rondom films en series zoals Transformers en The Walking Dead

Volgens IMAX zullen de VR-centres de bioscoopervaring verruimen en er niet mee concurreren. CEO Richard Gelfond denkt niet dat mensen VR-brillen zullen gaan gebruiken om speelfilms te kijken. Dat komt omdat speelfilm kijken volgens hem een sociale ervaring is.

IMAX heeft momenteel 1.102 zalen in 69 landen.

VR-bril

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)