banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

IMAX stelt VR Center uit

22 december 2016

2016 zou het jaar van Virtual Reality worden. Maar nog niet voor IMAX, want het Canadese bedrijf heeft de opening van het eerste IMAX VR Center uitgesteld. Dat bevestigde een woordvoerder van het bedrijf de techwebsite The Verge.

In plaats van eind 2016 gaat het eerste center nu pas ergens aan het begin van 2017 open. Een exacte datum is nog niet bekend. Het Engelse Manchester blijft de stad waar IMAX de uitrol van het nieuwe concept wil laten beginnen. IMAX heeft z’n oog laten vallen op het Odeon Printworks Multiplex in Manchester.

IMAX wil wereldwijd meerdere VR Centers openen. Die komen in multiplexen en shopping malls. Het bedrijf bevestigde begin november dat er 50 miljoen dollar beschikbaar is in een fonds om de komende drie jaar zeker vijfentwintig VR-producties te kunnen maken.

Voor de VR-locaties werkt IMAX samen met het Zweedse Starbreeze en het Taiwanese Acer om de headsets maken. In de VR Centers moeten zogeheten pods komen waar de consument een VR-ervaring kan hebben.

De virtual reality-ervaringen waar IMAX mee wil experimenteren duren vijf à vijftien minuten. De consument zou voor zo’n ervaring zeven à tien dollar moeten gaan betalen.

Ondertussen heeft techbedrijf HTC, eigenaar van Vive, in Taiwan als de eerste Viveland geopend. Dat is een soort gamehal waar men verschillende VR games kan spelen. Ook Vive werkt er aan om virtual reality op meerdere plaatsen buitenshuis te kunnen aanbieden.

IMAX -zaal

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)