banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

IMAX wil tv-series op het grote doek

02 maart 2017

IMAX wil dat er ook televisieseries te zien zijn op de immense schermen van het Canadese filmbedrijf. Tijdens een conferentie in San Francisco vertelde CEO Richard Gelfond ook met tv-series geld te willen verdienen.

Gelfond benadrukte wel dat het vertonen van bepaalde afleveringen van een serie, wat hem betreft, alleen kan plaatsvinden in dalperiodes, als er geen blockbusters gepland staan in de IMAX-zalen. 'We’re not going to do an original content against Guardians of the Galaxy 2,' zo meldt The Wrap.

Tijdens de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference gaf de IMAX CEO de aankomende Marvel-serie Inhumans als voorbeeld van een serie die hij graag op de IMAX-schermen wil zien. Die serie debuteert eind september in de Verenigde Staten bij ABC. Gelfond wil de eerste twee afleveringen gedurende twee weken vertonen. Die eerste twee afleveringen van Inhumans worden overigens geregisseerd door de Nederlander Roel Reiné.

Met 1.200 IMAX-theaters wereldwijd denkt Gelfond een basis te hebben gecreëerd waardoor het mogelijk wordt dit soort initiatieven te nemen, aldus The Wrap.

Het interessante van de kwestie is wel dat IMAX dit standpunt wel kan innemen, maar niet kan zonder de medewerking van exploitanten in wiens theaters de IMAX-zalen zijn ondergebracht. Dat kwam ook aan de orde toen IMAX in 2014 kenbaar maakte wel films van Netflix te willen vertonen, maar daar op terug moest komen.

Richard GelfondRichard Gelfond, foto IMAX

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
Dorst_HFN