banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

IMAX zet in op Virtual Reality in bioscoop

24 mei 2016

IMAX wil zich ook op Virtual Reality gaan toeleggen. Dat moet gebeuren in de vorm van speciale VR venues in bioscopen en shopping malls, zo meldt The Wall Street Journal. Zes van de VR-locaties van IMAX moeten voor het einde van 2017 worden geopend. De eerste komt in Los Angeles.

Het is niet de bedoeling dat de consument de virtuele werkelijkheid straks in een bioscoopzaal gaat ervaren, maar in speciale ruimtes. Volgens IMAX-CEO Richard Gelfond kan VR zo mooi onderdeel uitmaken van het multiplex van de toekomst.

Voor het project werkt IMAX samen met Google en Starbreeze AB, een Zweeds technologiebedrijf dat zich onder op Virtual Reality toelegt. De samenwerking met Google schuilt in een 360-graden camera die het mogelijk maakt om beelden met VR-headsets te ervaren. Starbreeze heeft een eigen VR-bril in ontwikkeling, werkt aan VR-games. Het heeft ook de mogelijkheden 'to help us establish a complete offering across the VR ecosystem', aldus IMAX' Richard Gelfond.

Het is de verwachting dat IMAX samen wil gaan werken met filmstudio’s om ook filmfranchises een Virtual Reality variant te geven. In een reactie liet Rob Moore, vice chairman van Paramount Pictures al weten: 'IMAX’s VR strategy provides the ability to immerse consumers in a whole new world that expands on the movie itself and opens up a lot of exciting creative possibilities for our properties.'

Een tien minuten durende VR-ervaring in de IMAX locaties zou tussen de zeven en tien dollar moeten gaan kosten.

 

Bron: Celluloid Junkie.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180