banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Inferno brandt niet erg fel aan US boxoffice

31 oktober 2016

Wordt met Inferno een geliefde franchise afgesloten? Of gaan de Dan Brown-verfilmingen richting een reboot? Feit is dat Inferno in de VS maar traag uit de startblokken kwam. Zelfs een eerste plaats was de Ron Howard-thriller niet gegund: die was opnieuw weggelegd voor Tyler Perry’s Boo! A Madea Halloween.

Het moet een fikse teleurstelling zijn voor het team dat zulke enorme hits als The Da Vinci Code en Angels & Demons produceerde. Die twee blockbusters hadden openingscijfers van respectievelijk 77 en 42 miljoen dollar. Inferno deed 15 miljoen dollar, waar de voorspellingen rond een bedrag van flink boven de twintig miljoen lagen. Maar een Rotten Tomatoes-score van 20% deed al vermoeden dat deze Dan Brown wel eens zuinig zou kunnen openen.

Internationaal deed Inferno vorig weekend wel wat er van hem verwacht werd, met een mooie recette van 150 miljoen dollar tot gevolg. En Sony zal sowieso zijn investering terugverdienen, want het productiebudget van Inferno was, maar de helft van dat van Angels & Demons. Kennelijk wilde de studio ook op safe spelen in deze onzekere tijden.

Goed nieuws dus voor acteur/regisseur Tyler Perry, wiens Boo! met 16,7 miljoen dollar de boxoffice leidde. Jack Reacher: Never Go Back was in zijn tweede week goed voor een derde plaats en 9,7 miljoen dollar. Dat maakt de Tom Cruise-franchise toch ook niet echt een zorgeloze investering. Al deze films zullen het volgende week niet gemakkelijker krijgen tegenover Dr. Strange. De nieuwe Marvel-titel was dit weekend internationaal al goed voor 86 miljoen dollar.

Tom Hanks voor het laatst als Robert Langdon? (UPI)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN