banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

It veegt vloer aan met concurrentie

18 september 2017

De zegetocht van Warners hitfilm It duurt voort. Afgelopen weekend kwam er in de Amerikaanse bioscopen 60 miljoen dollar bij. Daardoor kwam de totale omzet voor de horrorfilm uit op een kleine 220 miljoen dollar.

Niet alleen verpletterde It de concurrentie op alle fronten, de film brak ook het record van de beste scorende septemberfilm ooit. Ook al werd er in de tweede week 51% ingeleverd ten opzichte van het openingsweek.

Het succes van It ging ten koste van American Assassin. De film van Lionsgate moest in zijn eerste week genoegen nemen met een omzet van bijna 15 miljoen omzet.

Het echte slachtoffer dit weekend was Darren Aronofsky's mother! De film met Jennifer Lawrence en Javier Bardem opende desastreus met een omzet van slechts 7,5 miljoen dollar. Daar kwam nog eens bij dat de film zeer slechte beoordelingen kreeg van het publiek dat de zalen uitkwam.

Bij Annapurna Pictures hadden ze minder te klagen. De Ben Stiller-film Brad’s Status opende afgelopen weekend bescheiden op vier doeken, maar haalde wel een omzet van 25.000 dollar per scherm. Volgende week komen er 450 bioscopen bij.

Volgende week komen er twee films uit waarvan er zeker een de concurrentie met It aan moet kunnen. Dat is Kingsman: The Golden Circle van 20th Century Fox. Die film gaat dan zo’n 3.900 bioscopen in. Dat geldt ook voor Warners The LEGO Ninjago Movie.

It blijft boventoon voeren.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN