banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Jumanji nek aan nek met Last Jedi aan US boxoffice

02 januari 2018

De winnaar aan de Amerikaanse boxoffice? Dat was lang onzeker. Over alleen het ouderjaarsweekend genomen had The Last Jedi de hoogste recette: 52,4 miljoen dollar. Daarmee stond Star Wars nummer 8 voor de derde week op rij op de bovenste plek. Maar wie de maandag meerekende zag dat Jumanji: Welcome to the Jungle plotseling snel dichterbij kwam. Uiteindelijk was de eindstand voor Jumanji 66,5 miljoen dollar en voor Star Wars  68,5 miljoen.

Een of twee, het was een topweekend voor zowel Disney als Sony. Wereldwijd schoot de recette van The Last Jedi in minder dan drie weken voorbij de magische grens van 1 miljard dollar. In China opent de film op 5 januari, wat ongetwijfeld de internationale recette nog flink zal opjagen. In Noord-Amerika passeerde Jedi Beauty and the Beast als meest succesvolle bioscoopfilm van het jaar. Daar staat de teller nu op 517 miljoen dollar.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN