banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Jumanji onaantastbaar aan US boxoffice

15 januari 2018

Als een verlaat kerstkadeau blijft Jumanji: Welcome to the Jungle verrassen. De actiehit sloot z’n vierde weekend in de Amerikaanse bioscopen af met een opbrengst van 34,4 miljoen dollar, veel hoger dan geraamd. Het zijn niet veel films gegeven om na een maand nog bovenaan de US boxoffice te staan, en Jumanji is dan ook Sony's grootste hit sinds Spider-Man: Homecoming. Buiten de VS zijn de recettes ook heel goed. Deze week werd de grens van 300 miljoen dollar gepasseerd, mede door een sterke opening in China.

Bij Fox kon ook de vlag uit, want twee films deden goede zaken. Allereerst ging The Post breed uit na een aanvankelijk beperkt roulement, en de cijfers waren uitstekend. Met 20,5 miljoen dollar doet het Spielberg, Hanks en Streep-drama wat het moet doen: de oudere bioscoopbezoeker bedienen. Verwacht wordt dat The Post een lange run aan de boxoffice zal hebben. The Greatest Showman (plek 5) naderde in z’n vierde week de grens van de 100 miljoen, waarmee de musical een bona fide hit genoemd mag worden. De terugloop is zeer beperkt bij deze laatbloeier: ook The Greatest Showman is nog lang niet uitgedraaid.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie