banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Jungle Book opent majestueus in VS

18 april 2016

De critici waren al mee, de CinemaScore was een A. Alle seinen stonden op groen voor een topopening voor The Jungle Book in Amerika. En die kwam er ook. Jon Favreau’s live action-bewerking van Disney’s animatieklassieker behaalde een formidabel resultaat in zijn eerste weekend.

Met 103,6 miljoen dollar had The Jungle Book de op een na beste opening in april ooit. Alleen Fast & Furious 7 haalde vorig jaar een hogere score. Het bewijst de tijdloze kracht van Disney’s eigen klassiekers. Na Cinderella en Alice in Wonderland is dit opnieuw een hit voor een geliefde animatiefilm in een digitaal nieuw jasje.

Alice Through the Looking Glass (2016) en Beauty and the Beast (2017) worden de volgende live action-bewerking van Disney, en inmiddels is er ook groen licht voor een vervolg op Jungle Book. Aandeelhouders kunnen tevreden zijn, want met Marvel en LucasFilm in de stal ziet de toekomst van het bedrijf er zeer zonnig uit. Boxoffice-analist Jeff Bock voorspelt in Variety: ‘Disney zal de nummer één studio voor de komende tien jaar zijn. Ze spelen in een compleet andere divisie, en de rest kan alleen maar in bewondering toekijken.’

foto: Jungle Book ongenaakbaar in VS (Disney)

Barbershop: the Next Cut had een prima openingsweekend met 20,2 miljoen dollar, de thriller Criminal met Kevin Costner kwam niet verder dan 5,6 miljoen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN