banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Jungle Book weet niet van wijken aan US boxoffice

25 april 2016

Er staat geen maat op de zegetocht van The Jungle Book aan de Amerikaanse boxoffice. Disney’s live action-bewerking van de eigen animatieklassieker kende in zijn tweede weekend wederom een enorme opbrengst: 60,8 miljoen dollar. Daar bleef de nummer twee-film ver bij achter. The Huntsman: Winter’s War kwam niet verder dan 20,1 miljoen.

Strikt genomen nog helemaal niet zulke slechte cijfers voor een film met zulke matige kritieken. Maar wie kijkt naar het openingsweekend van Snow White and the Huntsman (2012) ziet toch wel een erg sterke daling, te weten een verschil van 35 miljoen dollar. Nu was het vervolg een stuk minder duur geprijsd, maar Universal zal desondanks de buitenlandse markt hard nodig hebben om de productiekosten van 115 miljoen dollar terug te verdienen.

Kennelijk wil het publiek acteur Chris Hemsworth alleen in het gezelschap van een grote hamer zien, want dit is zijn derde soloflop op rij. Toch hoeft hij niet te wanhopen, want zijn volgende optreden is over drie maanden in de veelbelovende reboot van Ghostbusters, en daarna mag hij weer twee keer op rij met zijn hamer zwaaien: Thor: Ragnarok (2017 en Avengers: Infinity War (2018).

foto: The Jungle Book weer bovenaan (Disney)

The Jungle Book schreef ondertussen het beste tweede weekend van 2016 op zijn naam. Wereldwijd passeert de film deze week de grens van een half miljard dollar aan boxoffice.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px