banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Katzenberg: einde van de windows in zicht

06 mei 2014

Binnen tien jaar is het afgelopen met de windows zoals we die nu kennen. Hollywoodfilms zijn dan nog slechts zo’n zeventien dagen, oftewel drie weekenden, exclusief in de bioscoop te zien. Daarna komen ze wereldwijd beschikbaar via alle kanalen en op alle apparaten. Dat was de boodschap die Jeffrey Katzenberg, CEO van DreamWorks Animation onlangs verkondigde tijdens een paneldiscussie van de Milken Institute Global Conference. De filmindustrie is dramatisch veranderd, zo beweerde Katzenberg in het panel over leiderschap en ondernemen, en zal dat blijven doen. De filmindustrie is geen echte groeimarkt meer. Om dat wel te kunnen moet de sector zich losworstelen van de windows die voor een lange tijd hebben bestaan.
Katzenberg erkende zelf ook dat zijn opmerkingen wel wat teweeg zullen brengen. 'That stopped the room dead’, aldus de DreamWorks-baas.


De volledige paneldiscussie is hier te zien. Katzenbergs opmerkingen zijn te beluisteren vanaf circa 27:30.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180