banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Kinepolis gaat bouwen in Spanje en Frankrijk

28 juni 2016

Kinepolis Group heeft duidelijk vertrouwen in de internationale markt. In Granada en Fenouillet verrijzen nieuwe bioscoopcomplexen. Daarmee wordt de expansiedrift van het concern, die in 2014 begon, voortgezet. Het aantal bioscopen in de portefeuille is inmiddels verdubbeld.

Kinepolis Group gaat bioscoopcomplexen bouwen in het Spaanse Granada en het Franse Fenouillet. De bioscoop in Granada zal deel uitmaken van het winkelcentrum Nevada, één van de grootste winkelcentra in Andalusië, dat in november van dit jaar zal opengaan. De bioscoop bestaat uit acht zalen en 1.693 zitplaatsen en zal naar verwachting nog voor het einde van 2016 openen. Kinepolis beschikt reeds over een bioscoop met vijftien schermen en 4.600 zitplaatsen in Granada. In het Nevada-complex hoopt het bedrijf rond de 400.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

In het Franse Fenouillet, gelegen op tien minuten van het stadscentrum van Toulouse, verrijst een bioscoop met acht zalen en 1.100 zitplaatsen. De bioscoop maakt deel uit  van La Galerie Espaces Fenouillet, het nieuwe handels- en recreatiecentrum in het noorden van Toulouse. De opening staat gepland voor eind 2016. Kinepolis heeft de ambitie ook hier 400.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group is enthousiast over beide projecten: ‘Het consumentenvertrouwen in Spanje is duidelijk aan het herstellen. We zijn ervan overtuigd dat de stad Granada genoeg kansen biedt voor meerdere multiplexen.’
Het multiplex in Fenouillet komt volgens Duquenne tegemoet aan een grote vraag, gezien het gebrek aan multiplexen en een gevarieerd cultureel aanbod in de regio.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Banner_USHIO240x180