banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Kinepolis neemt groot gedeelte Utopolis over

09 november 2015

De Kinepolis Group heeft de al in juli aangekondigde overname van het Utopolis-concern grotendeels afgerond. Het Belgische bioscoopbedrijf neemt negen bioscopen in drie landen over: drie in Luxemburg, één in Frankrijk en vijf in Nederland.

De overname van vier Belgische bioscopen ligt nog ter goedkeuring bij de Belgische Mededingingsautoriteit. De vijf Nederlandse bioscopen staan in Oss, Almere, Zoetermeer, Den Helder en Emmen. Utopolia SA, het moederbedrijf van Utopolis, exploiteert voornamelijk multiplexen. In 2014 ontving het bedrijf in Luxemburg, Nederland en Frankrijk zo’n 2,3 miljoen bezoekers en realiseerde hiermee € 28,3 miljoen omzet.

Voor Kineoplis is het een strategisch belangrijke overname, waarmee in één klap het marktaandeel in meerdere landen vergroot wordt. Luxemburg is zelfs een compleet nieuwe afzetmarkt. Naast bovenstaande landen heeft Kinepolis ook bioscopen in Spanje, Zwitserland en Polen. In het eerste half jaar van 2015 realiseerde het bedrijf elf procent meer bezoekers en een dertien procent hogere omzet, vooral door de expansie.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180