banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Kinepolis vergroot aandeel Frankrijk

09 juli 2015

Met de overname van de Franse Mégaroyal multiplex nabij Lyon heeft het Belgische bioscoopconcern Kinepolis haar aandeel op de Franse markt vergroot. Het wordt het achtste bioscoopcomplex van de firma in Frankrijk.

Mégaroyal is een bioscoop met twaalf zalen en circa 2.100 zitplaatsen, gevestigd in Bourgoin-Jallieu, op 35 km ten oosten van Lyon. Momenteel ontvangt Mégaroyal zo'n 600.000 bezoekers per jaar.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group is zeer verheugd over de acquisitie. ‘We spreken wel over één van de grootste onafhankelijke bioscopen in Frankrijk. Voeg daar de combinatie van zowel vastgoed als exploitatie aan toe, en we hebben een ideale mix voor het achtste Kinepolis-complex in Frankrijk, namelijk Kinepolis Bourgoin.’

Kinepolis Group heeft inmiddels bioscopen in zes Europese landen, waaronder Nederland.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie