banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

King Arthur hard onderuit aan US boxoffice

15 mei 2017

Het moest een nieuwe franchise worden, maar die kansen lijken nu al verkeken. King Arthur: Legend of the Sword kende dit weekend een dramatische start aan de Amerikaanse boxoffice. Het kostbare fantasy-epos bleef steken op een recette van 14,7 miljoen dollar op een totaal van 3700 schermen.

Warner Bros. en coproducent Village Roadshow hebben 175 miljoen dollar in de productie gestoken (plus 100 miljoen aan P&A), geld dat nu grotendeels in het buitenland moet worden terugverdiend. Acht jaar geleden had Warner z’n zinnen gezet op een remake van John Boormans Excalibur (1981, destijds ook geen uitgesproken hit). Maar nadat regisseur Guy Ritchie in 2014 aan boord kwam, groeide King Arthur uit tot een ambitieus fantasyproject in de geest van Game of Thrones, compleet met verschillende afleveringen.

Dit weekend kwam Legend of the Sword niet verder dan een derde plaats en en boxoffice van 14,7 miljoen dollar. Bovenaan wist The Guardians of the Galaxy Vol. 2 zich moeiteloos te handhaven, ondanks een afname van 57%. De scifi-hit haalde in z’n tweede week een voortreffelijke 63 miljoen dollar op. Nieuw op plaat twee was Snatched, een moeder-dochterkomedie met Amy Schumer en Goldie Hawn. Het was Hawns eerste grote film in vijftien jaar, en ze bracht het er met 17,5 miljoen heel aardig af.

King Arthur: Legend of the Sword / WB  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180