banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Kleine films doen grote zaken aan US boxoffice

04 december 2017

In het weekend volgend op Thanksgiving waren het in Amerika vooral gespecialiseerde titels die van zich deden spreken. Niet gek, want de Oscar-kwalificatie sluit eind van het jaar. The Shape of Water en The Disaster Artistverzilverden hun goede kritieken met hoge doekopbrengsten.

Zonder een belangwekkende grootschalige première kon Coco moeiteloos de Amerikaanse boxofice blijven aanvoeren. De laatste Pixar-hit voegde nog eens 26 miljoen toe aan zijn totale opbrengst, die in Noord-Amerika de 100 miljoen al ruim gepasseerd is. Ook buiten de VS doet Disney goede zalen met Coco. Zo haalde de muzikale road movie al 78 miljoen dollar op in China, en 55 miljoen in Mexico.

Justice League kreeg in zijn derde weekend de grens van 200 miljoen dollar in zicht. Toch is het nog steeds de minst presterende DC-verfilming van de laatste vijf. Wonder Woman had in dezelfde tijdspanne al 275 miljoen dollar opgebracht. Wereldwijd staat de teller voor Justice League momenteel op 567 miljoen dollar.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px