banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Koele ontvangst voor Ice Age aan US boxoffice

25 juli 2016

Door de succesverhalen van Finding Dory en Secret Life of Pets lijkt het wel of alle animatiefilms momenteel niet stuk kunnen. De Amerikaanse opening van Ice Age: Collision Course bewees het tegendeel. Deel vijf uit de populaire reeks opende op een teleurstellende vijfde plaats, ruim achter directe concurrent Pets (2). Bovenaan de boxoffice eindigde niet heel verrassend Star Trek Beyond.

Bij Fox zullen ze gehoopt hebben dat bij The Secret Life of Pets de vaart er na drie weken wel uit zou zijn, maar dat bleek een misrekening. Pets was goed voor 28 miljoen dollar, Collision Course bleek steken op 21 miljoen. Dat Fox nog altijd leven ziet in de avonturen van Scrat en zijn vriendjes is niet zo vreemd: vorige aflevering Continental Drift (2012) was goed voor ruim zevenhonderd miljoen dollar wereldwijd. En Collision Course heeft buiten Amerika inmiddels ook alweer 140 miljoen opgebracht, dus vlak een zesde aflevering niet uit.

Star Trek blijft ondertussen de bron die maar niet wil opdrogen. De derde aflevering sinds de re-boot in 2013 was goed voor een openingssalvo van bijna zestig miljoen dollar. Dat is respectievelijk 10 en 20% lager dan de eerste twee delen, maar toch een mooie start. Dertien films zijn er inmiddels over de Enterprise en haar bemanning gemaakt, en Sony heeft afgelopen maandag een veertiende Star Trek aangekondigd. Met Chris Hemsworth als de vader van Captain Kirk.

Ook Lights Out (4) en Ghostbusters (3) wisten Ice Age: Collision Course voor te blijven. Met 21,6 miljoen dollar is Lights Out zelfs in een klap uit de kosten, want de horrorfilm uit de stal van James Wan werd gemaakt voor een budget van nog geen vijf miljoen. Ghostbusters zakte in z’n tweede week 53%, wat aanmerkelijk sneller is dan regisseur Paul Feig en ster Melissa McCarthy normaal gewend zijn.

 

Scrat in Ice Age 5 / Twentieth Century Fox

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)