banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Koppositie onbedreigd voor Fate of the Furious

24 april 2017

Vijf nieuwe films aan de Amerikaanse boxoffice, maar geen van de titels kwam ook maar in de buurt van koploper The Fate of the Furious. Sterker nog, de nieuwelingen wisten niet eens de top drie te halen.

Fate zag de zaalopbrengst met 61% teruglopen, maar dat was nog steeds meer dan genoeg om bovenaan de boxoffice te eindigen. In tien dagen tijd heeft de actiehit in de VS 164 miljoen dollar opgehaald. Internationaal gaan de zaken helemaal goed voor F8. De teller staat wereldwijd inmiddels op ruim 900 miljoen.

Van de nieuwkomers deed een documentaire nog de beste zaken. Born in China is een film uit de Disneynature-reeks, waar eerder hits als Monkey Kingdom en Bears in verschenen. Born in China, over een Chinees natuurpark met panda’s en sneeuwluipaarden, opende op de vierde plaats met een recette vijf miljoen dollar. En dat is prima voor een documentaire.

De psychothriller Unforgettable kent een verfrissend uitgangspunt: het centrale conflict draait om twee vrouwen. Katherine Heigl speelt een gescheiden moeder die wraak neemt op haar ex-man door diens nieuwe echtgenote (Rosario Dawson) te bedreigen. Voormalig producent Denis Di Novi maakte met Unforgettable haar regiedebuut maar wist geen onvergetelijke openingscijfers te genereren: 4,8 miljoen dollar en een zesde plaats.

Ook de makers van The Promise zullen niet blij zijn met de negende plaats en een boxoffice van vier miljoen dollar. Het historisch drama behandelt de Armeense genocide, en is met een prijskaartje van rond de 100 miljoen dollar een kostbare titel. Grote namen (Christian Bale, Oscar Isaac) en veel persaandacht konden het prestigeproject van overleden filmmagnaat Kirk Kerkorian (zelf van Armeense komaf) niet aan een hogere opbrengst helpen.

 F8 op weg naar 1 miljard wereldwijd / UPI

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN