banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Koreaanse CJ wil Vue overnemen

15 november 2017

Vue komt wellicht in Koreaanse handen. Dat melden enkele Engelse media waaronder Sky News. De Zuid-Koreaanse bioscooponderneming CJ-CGV heeft interesse getoond in overname van Vue International.

Deze zomer werd al bekend dat de eigenaren van Vue, de Canadese pensioenfondsen AIMCo en Omers en Vue's managementteam, het bedrijf wel willen verkopen. En dat zij banken de opdracht zouden hebben gegeven mogelijke kopers in beeld te brengen.

CJ-CGV heeft op haar beurt recnetelijk enkele banken gevraagd advies uit te brengen over de aankoop van Vue. Het zou circa 2,6 miljard dollar gaan kosten om Vue International over te nemen, zo meldt Sky News.

De mogelijke koop van Vue door CJ-CGV is niet verrassend. CEO Seo Jung deed twee jaar geleden al de uitspraak dat hij van zijn bedrijf de grootste bioscooponderneming ter wereld wil maken. Met de koop van Vue zou het bedrijf een flinke stap zetten.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)