banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Logan messcherp aan US boxoffice

06 maart 2017

Hugh Jackman zal niet met stille trom als Wolverine vertrekken. Logan, Jackmans finale optreden als de vervaarlijke X-Man, was aan de US boxoffice goed voor een ijzersterk openingsweekend van 85 miljoen dollar.

Onderweg sneuvelden enkele records. Zo had Logan de beste start van de drie tot dusver verschenen Wolverine-films. Ook had Logan de beste opening voor een R-rated film in de maand maart. Analisten houden er serieus rekening mee Jackman ook volgend weekend boven eindigt en daarmee Kong: Skull Island het nakijken geeft.

Logan' succes werd ook wereldwijd gevoeld: in totaal stond de teller na drie dagen op een indrukwekkende 238 miljoen dollar. En dat was een stuk hoger dan de wereldwijde voorspelling van 170 miljoen. Voor regisseur James Mangold (Walk the Line, The Wolverine) ten slotte smaakte het succes zoet: Logan was zijn persoonlijk beste opening ooit.

Het succes van Get Out vorige week houdt nog even aan. De verrassingshit zakte slechts 22 procent, want voor een horrortitel buitengewoon weinig is. Met een recette van 26 miljoen blijft deze Blumhouse-titel boven verwachting presteren. Moonlight keerde op kracht van diens Oscar-succes in 1600 zalen terug, en wist zo 2,5 miljoen dollar toe te voegen aan de totale recette van 25 miljoen dollar. Want overigens laag is voor een Beste Film-winnaar. Alleen The Hurt Locker scoorde minder. 

 Afscheid in stijl: Hugh Jackman in Logan / Fox

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px