banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Melissa McCarthy zit Dawn of Justice in de weg

11 april 2016

Graag hadden de makers van Batman V Superman: Dawn of Justice gezien dat hun film drie weken op rij de Amerikaanse boxoffice had aangevoerd. Helaas bedierf Melissa McCarthy hun feestje. Haar laatste komedie The Boss duwde dit weekend Dawn of Justice al na twee weken naar plek twee.

Het is het bewijs dat McCarthy momenteel in de VS een van de weinige echte   publiekstrekkers is. Het plaatst haar in een exclusieve club met mannelijke collega’s als Leonardo DiCaprio en Channing Tatum. Hoewel The Boss matig scoorde bij critici en met een CinemaScore van C+ ook niet alle bezoekers meekreeg, kwamen ze dus wel kijken. Het verschil was zeer nipt: 23,4 miljoen voor beide films, waarbij Boss een slordige 50.000 dollar meer binnenhaalde. Maar psychologisch deelde McCarthy wel degelijk een tik uit.

Willen gamers hun actiefilms als een first person shooter zien? Dat was de hamvraag bij de première van Hardcore Henry. De snoeiharde misdaadfilm is namelijk geheel vanuit het eerste persoonperspectief gedraaid. Een novelty, hoewel niet voor het eerst toegepast (dat was D.O.A. in 1950). Maar uniek of niet, de gamers bleven thuis. Hardcore Henry opende op plaats vijf met een zeer magere opbrengst van 5,1 miljoen dollar. Ook de platformrelease van Jake Gyllenhaals Demolition was met 1 miljoen teleurstellend te noemen.

foto: boxoffice krachtpatser Melissa McCarthy (Universal)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px