banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Nederlandse inbreng in comité Event Cinema Association

26 oktober 2016

Cathy en Paul Huis in 't veld

Het belang van event cinemavertoningen wereldwijd neemt toe. Om de kennis over en beeldvorming rondom dit soort voorstellingen nog meer te verbeteren heeft de Event Cinema Association een nieuw adviescomité in het leven geroepen. De Nederlandse Cathy Huis in 't veld van Gofilex neemt daar ook zitting in.

Het nieuwe comité van de belangenorganisatie bestaat uit veertien personen. Zij komen uit de wereld van vertoning, distributie, marketing en dienstverlening voor bioscopen. Naast Cathy Huis in 't veld zitten onder meer Marc Allenby van het Engelse Picturehouse Entertainment, Brad LaDouceur van Cineplex uit Canada, Johnny Carr van Vue Entertainment  en Adam Rubins van het internationale communicatiebureau Way to Blue aan tafel.

Het comité, dat onder leiding staat van ECA's Isabelle Fauchet, zal gaan functioneren als een lobbygroep. Daarnaast wil het een platform zijn dat goede praktijkvoorbeelden met de wereld deelt.

De Event Cinema Association heeft momenteel 155 leden afkomstig uit 33 landen.

In 2014 werd er wereldwijd 300 miljoen dollar omgezet met event cinema. Verwacht wordt dat die omzet in 2019 zal zijn gegroeid naar 1,1 miljard dollar. Onder event cinema vallen alle vertoningen in bioscopen en filmtheaters van zaken als ballet, opera, toneel, sport, concerten, musea en tentoonstellingen.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180