banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Nederlandse Oscar-inzending voor documentaire bekend

07 oktober 2015

De Nederlandse inzending voor de documentaire-Oscar is bekend, en de keuze zal niemand verbazen. Morgan Knibbe’s veelgeprezen Those Who Feel the Fire Burning gaat de Nederlandse eer hoog houden. Als ‘ie genomineerd wordt, natuurlijk.

En die kans is zeer wel aanwezig. Afgelopen week nog won Knibbe drie belangrijke prijzen op het NFF, beste documentaire, beste sound design en de prijs van het Forum van de Regisseurs als meest avontuurlijke film van het jaar. Those Who Feel the Fire Burning was geselecteerd voor het hoofdprogramma van het IDFA, en heeft inmiddels hoofdprijzen op drie internationale festivals gewonnen.

Knibbe’s film zit trouwens wel op de grens van het documentairegenre. Een raamvertelling introduceert de geest van een vluchteling die vervolgens de kijkers meeneemt op een helletocht langs de rafelranden van Fort Europa. Hierover zegt de regisseur: ‘Ik voeg me niet naar het onderscheid tussen documentaire en fictie. Ik ben op zoek naar de sterkste manier om een verhaal te vertellen.’ Nu maar hopen dat de Academy net zo ruimdenkend is.

lees meer
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN