banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Noorwegen start Cinema Club

15 december 2015

Noorwegen heeft Cinema Club Norway gelanceerd. Het concept is geïnspireerd op de Biografklub in Denemarken. Het idee is dat leden voor de helft van de prijs speciaal geselecteerde, first-run kwaliteitsfilms kunnen bezoeken in de bioscoop. In Denemarken telt de club na twintig jaar 200.000 leden, bij elkaar goed voor één miljoen admissions per jaar.

Naast korting op filmbezoek, krijgen leden ook toegang tot premières  en korting op film gerelateerde items zoals CD’s en boeken. Volgens de Deense en Noorse oprichters blijkt uit onderzoek dat het concept een boost geeft aan het filmbezoek –vanwege het lidmaatschap gaan mensen vaker naar de bioscoop dan ze voorheen zouden doen- en aan het filmaanbod. De geselecteerde films leveren aantoonbaar meer op en blijven gemiddeld zo’n 2,5 weken langer in roulatie.

Cinema Club Norway start in februari en heeft voor 2016 zeven films geselecteerd waaronder de Noorse avonturenfilm The Last King/Birkebeinerne, Carol  en A Perfect Day. 

De club wordt gerund door Filmweb, de grootste filmportal in Noorwegen welke in handen is van Egmont Group, de branchevereniging voor distributeurs, Bergen Kino enTrondheim Kino. 

 

The Last King (foto Ian Brody)
CinemaClub Noorwegen:
The Last King van Nils Gaup wordt ale eerste opgenomen in het Cinema Club Noorwegen schema.

lees meer

Alice Scheiuit

Alice Scheiuit studeerde Film- en TVwetenschap, volgde cursussen filmmarketing en journalistiek en is actief in research, redactie en communicatie: o.a. Universiteit Utrecht, MEDIADesk, Sanoma, VPRO, Cinekid, DDG marketing, Mediawijzer, Atria, Filmdepot, Uitgeverij de Graaf en HFN. Focust op: Media- & cultuurbeleid; Beeldvorming & storytelling; Jeugd & media.
Twitter @scheiuit LinkedIn /alicescheiuit

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie