banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Ook Red Sparrow kan Black Panther niet verdrijven

05 maart 2018

Niemand had echt verwacht dat Red Sparrow zou debuteren boven Black Panther, maar zoveel lager was toch wel een tegenvaller. Met een recette van 17 miljoen bleef de sexy spionagethriller onder de ramingen van de industrie. De opbrengst was niet eens genoeg om het salaris van hoofdrolspeelster Jennifer Lawrence terug te verdienen. Fox had de release opgeschoven om uit het vaarwater van de thematisch gelijkwaardige Atomic Blonde te kunnen blijven, die met ongeveer dezelfde cijfers in juli debuteerde.

Black Panther zag de opkomst afnemen met 44 procent, opnieuw sterk voor een film in zijn derde week. Dat betekende dat de Marvel-hit nog een vorstelijke 63 miljoen dollar kon toevoegen aan zijn totale score. Daarmee is de film in de VS nu de grens van vijfhonderd miljoen dollar gepasseerd. Wereldwijd heeft de Ryan Coogler-titel inmiddels 780 miljoen aan recette gedaan, een getal dat nog zeker hoger gaat uitpakken.

Panther laat in de VS ook steeds meer Marvel-titels achter zich. Grootverdiener Age of Ultron is inmiddels gepasseerd, zodat alleen The Avengers nog een hogere opbrengst heeft: 623 miljoen dollar. Die lat ligt wel erg hoog, maar we mogen niet vergeten dat Black Panther pas drie weken draait. Er is dus nog van alles mogelijk in Wakanda.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN