banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Orkaan doet Girl on the Train niet ontsporen

10 oktober 2016

De aanval van orkaan Matthew op de zuidoostelijke staten van de VS had amper impact op het bioscoopbezoek. Dat kende een solide weekend met een mooie overwinning voor The Girl on the Train, de verfilming van de ook in Nederland geliefde thriller. Matthew knabbelde hooguit twee procent van de totale weekendrecette.

The Girl on the Train was goed voor een opbrengst van 24,7 miljoen dollar. Dat bracht de film met Emily Blunt zonder moeite bovenaan de Amerikaanse boxoffice. Maar liefst een kwart van de bezoekers gaf aan voor Blunt naar de theaters te zijn gekomen. Ze speelt een alcoholiste die getuige is van een verdwijning.

The Girl on the Train opende niet in de regionen van Gone Girl (47 miljoen dollar), een ietwat soortgelijke thriller, maar die had met regisseur David Fincher en ster Ben Affleck twee sterke troeven. Voor een productie met een beschaafd budget (45 miljoen) kende Girl on the Train gewoon een prima start.

Dat kan niet gezegd worden van The Birth of a Nation. Eerder dit jaar was dit historisch drama over een slavenopstand goed voor een recordaankoop op Sundance. Fox kocht de onafhankelijk geproduceerde titel van regisseur en hoofdrolspeler Nate Parker voor 17,5 miljoen dollar. Maar een opgerakelde zedenzaak bracht Parker in zwaar weer en dit lijkt zijn sporen na te laten op de bezoekcijfers. The Birth of a Nation deed een teleurstellende 7,1 miljoen dollar, goed voor de zesde plaats. Overigens was de film in uitgesproken zwarte steden als Baltimore, Atlanta en Chicago wel de best bezochte titel.

Emily Blunt trok veel Amerikaanse kijkers naar The Girl on the Train (Entertainment One)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180