banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Overname in Britse bioscoopbranche

30 juli 2016

Cineworld, de tweede bioscoopketen van het Verenigd Koninkrijk, heeft een overeenkomst bereikt met Cinema Holdings voor de overname van vijf Britse bioscopen. Dat meldde Screen Daily vrijdag. Het gaat om theaters van de Empire Cinema keten, waaronder het vlaggeschip op Leicester Square in het Londense West End. Deze bioscoop met negen zalen is bekend van veel grote filmpremières.

De andere vier bioscopen staan in Hemel Hempstead (17 zalen), Basildon (18), Poole (16) en Bromley (4). De eerste drie worden rebranded tot Cineworld-theaters. De bioscoop in Bromley wordt een Picturehouse Cinema, de keten die in 2012 door Cineworld werd overgenomen. Met de overname van de vier is een bedrag van 94 miljoen pond gemoeid, ruim 111 miljoen euro.

De volgende Bond-première is waarschijnlijk in een Cineworld-bioscoop: Leicester Square (Cineworld)

Odeon Cinemas is nog steeds marktleider in het Verenigd Koninkrijk met 114 zalen, Vue is de derde met 80 zalen. Empire houdt twaalf bioscopen over, maar krijgt er in de deal wel weer eentje van Cineworld bij: Haymarket, met drie zalen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)