banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Philips verkoopt Xenon-divisie

22 november 2016

De Philips-divisie die Xenonlampen maakt voor de internationale bioscoopmarkt is in buitenlandse handen gekomen. De Amerikaanse vermogensbeheerder Saratoga Partners heeft het onderdeel begin deze maand overgenomen.

De divisie gaat verder onder de naam Lighting Technologies International LLC. Philips kocht het toen nog onafhankelijke LTI in 2007. Onderdeel van de afspraken is dat LTI de merknaam Philips wereldwijd mag blijven gebruiken.

'We zien substantiële groeimogelijkheden in de bioscoopmarkt en in de markt voor speciale verlichting', aldus Christian Oberbeck, managing director van Saratoga Partners in een verklaring.

De overname is interessant omdat de verwachting is dat het aandeel laserprojectoren in de komende jaren zal stijgen. Toch zullen er voorlopig genoeg Xenon-lampen nodig zijn om de overname lucratief te laten zijn.

Philips' Xenon-lamp in productie

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN