banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Piraten stelen nieuwe Pirates

16 mei 2017

Walt Disney Pictures wordt gechanteerd door hackers, dat onthulde website Deadline vandaag. Inzet is een gehackte versie van de nieuwe Pirates of the Caribbean, Dead Men Tell No Tales. Als Disney geen losgeld betaalt zou de film in delen online gezet worden. Dead Men gaat 24 mei in Nederland in première als Salazar’s Revenge.

Het zou ironisch zijn als het niet zo ernstig was: piraten die de nieuwe Pirates of the Caribbean hacken. Het is een levensgroot probleem voor de Walt Disney Company, die zeer veel heeft geïnvesteerd in de voortzetting van de succesvolle franchise. Onbevestigde schattingen van het productiebudget lopen op tot 320 miljoen dollar. In totaal bracht de franchise ruim 3,7 miljard euro op.

Het concern wil nog niet reageren, en heeft zelfs niet bevestigd dat het om Dead Men Tell No Tales gaat. Maar insiders hebben aan Deadline laten weten dat het inderdaad de Jerry Bruckheimer-productie is. Ook zou Disney niet van zins zijn te betalen en de FBI hebben ingeschakeld. Hackers traceren is zeer lastig omdat ze via complexe internationale connecties werken en heel goed de opsporingsmethoden kennen.

Door het aanpakken van torrent sites lijkt het kidnappen van product een nieuwe tactiek voor internetpiraten te worden. Al eerder werd Netflix slachtoffer, toen tien afleveringen van Orange Is the New Black werden gehackt. Netflix betaalde niet, en de content dook online op.

 Depp cs. in ruw vaarwater: Salazar's Revenge / The Walt Disney Company

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN