banner Pieter Konijn
NIEUWS - Internationaal

Popcorn Time in Groot-Brittannië door de rechter geblokkeerd

03 mei 2015

Popcorn Time, de ook in Nederland veel gebruikte streamingdienst voor films en series, moet worden geblokkeerd door de vijf grootste internet-providers van Groot-Brittannië. Dat is het gevolg van de uitspraak deze week door een Britse rechtbank. 
De zaak was aanhangig door zes van de grootste filmstudio’s, waaronder Twentieth Century Fox, Universal, Warner en Disney. Er bestaan twijfels over de effectiviteit van de uitspraak. Het verbod geldt namelijk alleen voor websites die de software aanbieden waarmee Popcorn Time kan worden gebruikt. Het programma zelf is een peer-to-peer netwerk en gebruikt geen server die geblokkeerd kan worden.

Ondertussen werken de ontwikkelaars van de Popcorn Time-software een nieuwe versie die helemaal geen domein of centrale server nodig heeft. In Nederland heeft de stichting BREIN met succes eerder dit jaar websites laten verbieden die de Popcorn Time-software aanboden. 

In het april-nummer van Holland Film Nieuws staat een uitgebreid interview met BREIN-directeur Tim Kuik over de strijd tegen piraterij. Klik hier om dit interview te lezen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180